Ring 444 111 77
Eller lad os ringe dig op

Ring mig op


?

Købeguide til udendørs spa

Er du i tvivl om hvad du skal kigge efter nu, hvor du har besluttet dig for at investere i et spabad? Mange fokuserer på prisen, størrelsen, antallet af dyserne og hvor mange liggesæder, som spabadet har. Men der er andre ting, som bør overvejes før beslutningen tages og du investerer i et udendørs spa.

I denne guide, vil vi gennemgå nogle af de vigtigste punkter, som bør danne grundlag for din beslutning og valg af udendørs spabad.

Hvor meget vedligeholdelse?

Rent vand er en fornøjelse bade i og en fryd for øjet - men det opnås ikke helt uden indsats fra din side. Nogle spabade kræver meget vedligeholdelse og andre kræver meget lidt. Det er derfor vigtigt at du gør op med dig selv, hvor meget tid og energi du vil bruge på vedligeholdelsen af dit udendørs spabad.

Hvis du f.eks. ikke vil bruge tid på at støvsuge dit spabad for skidt på bunden, vil et spabad med selvrensende bund være et godt valg. Med et selvrensende system og bundrens vil du spare meget tid på at holde dit spabad rent og klar til brug. Et almindeligt spabad vil kræve lidt ekstra opmærksomhed, men som regel også være en lidt billigere investering. 

Derfor skal du gøre op med dig selv, hvor meget tid du vil investere i dit spabad (eller hvor lidt). I dag kan vi tilbyde flere løsninger, hvor det er nemt at passe sit spabad. Så tag en snak med os om de mange muligheder og fordele.

Modeller med saltvandssystemer kan også reducere vedligeholdelsen. Læs mere om dette i i afsnittet "Skal jeg vælge udendørs spa med saltvand?".

Skal jeg vælge et udendørs spa med saltvand?

Et spabad med saltvandsanlæg gør det hele lidt nemmere. Saltvandsanlægget omdanner automatisk saltet til et desinficerende stof, der holder vandet rent og bakteriefrit. Spabadet er altid klart til brug og der er ikke et konstant behov for at fylde klortabs i vandet. Behovet for vandskift reduceres betydeligt - helt ned til én gang årligt afhængigt af brug og størrelse på spabadet.

Så hvorfor er alle spabade ikke med saltvandsanlæg?
Primært pga. pris. Saltvandsspa skal være bygget til saltvand fra fabrikkens side og f.eks. være udstyret med titaniumvarmelegemer, optimerede cirkulationsystemer m.m.. Det medfører en højere pris på spabadet pga det dyrere udstyr. 

Der findes i dag kun ét saltvandssystem til udendørs spabade, som ikke kræver hverken rensning, afkalkning eller årligt serviceeftersyn. Saltsystemet, som er patenteret, hedder FreshWater™ og fås udelukkende i spabade fra producenten Caldera. Det bruger en unik teknologi med udskiftelige titaniumelektroder og er det mest driftsikre, effektive og samtidigt økonomiske system på markedet. FreshWater™ fås på alle modeller i produktserierne "Utopia" og "Paradise". 

Det mest almindelige saltvandsanlæg på markedet er in.Clear fra Gecko. Systemet tilbydes som tilvalg hos flere producenter af udendørs spa, men skal minimum én gang årligt have udført eftersyn, hvor elektroderne renses og afkalkes. Dette type saltvandsanlæg anbefales ikke til områder med hårdt vand.

Massagen i en udendørs spa

Man kan nemt blive betaget af et spabad med mange dyser - men det er ikke det samme som god massage.  Hvis massagen er vigtig for dig, så skal du tænke på at effekten af denne ikke kun er defineret af antallet af dyser eller pumper. Men også af hvilke dyser, rørføring, pumpe og justeringsmuligheder der er installeret i spabadet.

Hvad sjov er der ved 100 massagedyser med dårlig eller middelmådig massage, hvis du i stedet kunne nøjes med 30 massagedyser, som leverer en suveræn og dybdegående massage?  

Vores bedste anbefaling er at mærke massagen fra dyserne på egen krop. Køb aldrig uden at have set produktet! Besøg forhandleren, som har modellerne udstillet og bed om en demonstration. Eller aftal en prøvebadning, hvis det er muligt. 

 

Hvor meget strøm bruger et udendørs spa?

Et udendørs spa er designet til at altid at være tændt og opvarmet. Det gør det nemt og motiverende at bruge, da der ikke er langt fra tanken om et varmt bad, til du rent faktisk kan sidde der. Men fordi vandet altid er opvarmet, så er det vigtigt at dit udendørs spa har en god isolering og det er designet med tanke på energiforbruget.

Udover isolering bag kabinettet, så skal termolåget også have en høj isoleringsevne. Det behøver ikke at have en bestemt tykkelse, men derimod have en god isoleringsevne. Desuden er det vigtigt at termolåget er produceret i kvalitetsmaterialer, så det kan holde til vind og vejr i mange år. 

Andre afgørende faktorer for det totale elforbrug er rensningsysstemet. Et mindre effektivt rensningsanlæg, skal arbejde længere for at opnå rent vand. Et korrekt dimensioneret filtersystem og energivenlige pumper, kan reducere elforbruget betydeligt. 

Sidst, men ikke mindst, så vil dit eget forbrug af spabadet, spille en vigtig rolle for det samlede elforbrug. Dets mere det bruges, jo mere strøm kræver det. 

På udendørs spabade fra vores sortiment, skal du forvente et årligt forbrug på gennemsnitligt 2.000 - 2.500 kW/h. Det svarer til ca. 500 kroner om måneden. Men afhængigt af modellen og dit forbrug, så kan tallet variere.

Strømkrav til udendørs spa

De fleste udendørs spa kan tilsluttes med 400V (3 x16A). Nogle kan også, som alternativ til 400V, tilsluttes med 230V (1x16A)

Normalt anvendes et 5-leder kabel (2,5mm²), men du bør altid rådføre dig med en autoriseret elektriker. Ofte trækker elektrikeren et nyt kabel via egen gruppe fra eltavlen og ud til spabadet. 

 

Underlag til udendørs spa

Underlaget til en udendørs spa, skal kunne bære minimum 500 kg. pr. m². Den helt nøjagtige bæreevne kan du altid få oplyst på den specifikke model. De fleste installationer i Danmark udføres med stabilgrus og betonfliser under spabadet.

Det er også muligt at bruge SmartDeck "click"-fliser, som er specielt udviklet til udendørs spa og vist på billedet her. De er udført i kraftig plast, men ligner sten og er nemme at installere og vedligeholde. Kontakt os for mere information vedr. disse.    

Underlaget skal være plant, da der ikke er justeringsmuligheder i bunden på et udendørs spa. Bunden er altid flad og skal understøttes på hele fladen. Derfor bør der lige under spabadet ikke være fald på underlaget.

Levering af udendørs spa

Leveringen af din udendørs spa på f.eks. tagterassen eller baghaven, hjælper vi med at få løst bedst og billigst muligt.

Hos Neptun Spa & Pool arbejder vi sammen med dygtige kranselskaber og flyttefirmaer, som er vant til at løse alle typer leveringer af udendørs spa. Og vi har til dags dato ikke haft én kunde, hvor vi ikke kunne levere. 

De fleste udendørs spabade leveres med en kranvogn. Afhængigt af leveringsforhold, så er det muligt at løfte ca. 50 meter ind med en stor kran, hvor de mindste rækker ca. 10 meter. 

Dudal Webdesign